5 Redenen waarom je dit jaar nog een auto moet kopen in Duitsland

Het jaar is weer bijna voorbij, en dit betekent dat volgend jaar de BPM belasting op auto’s weer verhoogd wordt. Voor veel Nederlandse autorijders is dit de reden om in de laatste maanden van 2017 nog snel een auto te kopen.

Dit jaar is de trend om een auto niet in Nederland te kopen, maar om een auto te importeren uit Duitsland.

 

Vroeger was het importeren van een auto uit Duitsland een enorm gedoe, waardoor niemand er eigenlijk zin in had om een auto in Duitsland te kopen. Alleen autohandelaren importeerden auto’s en dat vond iedereen wel prima.

Tegenwoordig is het kopen van een auto in Duitsland heel makkelijk geworden, dit vanwege druk vanuit de Europese Unie die tot doel heeft om het makkelijker te maken om in een ander land een auto te kopen.

Daarnaast hebben importbedrijven zoals Automotive Import importpakketten ontwikkeld waarmee je gemakkelijk zelf een auto uit Duitsland naar Nederland kunt rijden, en deze vervolgens gemakkelijk op NL-kenteken te laten registreren

  • Dezelfde auto is in Duitsland 30% goedkoper dan in Nederland

Studie na studie laat zien dat de prijzen van auto’s in Nederland veel te hoog liggen. Dit komt voornamelijk omdat Nederlanders gewend zijn aan het hoge prijspeil van auto’s in Nederland. Ook de BPM-Belasting maakt het vergelijken met andere landen lastig.

In Duitsland is het speelveld geheel anders. Hier liggen de prijzen gemiddeld 30% lager dan in Nederland. Dit komt voornamelijk omdat er in Duitsland een gigantisch aanbod is van jonge occasions. Deze gigantische (online) concurrentie zorgt voor rock bottom prijzen.

De populairste auto’s zijn de BMW 5-serie, Volkswagen Golf, Audi A3 en de Audi A6 Avant. Je kunt in Duitsland voor weinig zo’n auto aanschaffen. Het voordeel loopt in sommige gevallen op tot ruim 40% t.o.v. de prijs in Nederland

  • Je kunt het importeren van een auto ook helemaal uitbesteden aan een import-expert

Hoewel het kopen van een auto in Duitsland niet moeilijk is, is het belangrijk om veel tijd te hebben en je moet natuurlijk weten waar je aan begint. Net zoals in Nederland moet je de technische staat en de autopapieren goed laten controleren.

Omdat niet iedereen hier zin in heeft, kun je voor een paar honderd euro de gehele import laten uitbesteden aan een import expert. Marco Nieuwenhuizen van Automotive Import is zo’n expert en vertelt ons het volgende:

“Het is van wezenlijk belang dat je de auto in Duitsland grondig laat controleren. Wij hebben hiervoor technische specialisten in dienst die in heel Duitsland aankoopkeuringen uitvoeren. Het kopen van een auto in Duitsland is niet moeilijk, maar je moet wel goed je huiswerk doen. Veel Nederlanders kiezen ervoor om de import van een auto geheel uit te besteden aan ons, dit levert ze uiteindelijk vaak geld op, daar wij ook de prijsonderhandeling voor onze rekening nemen en over de gehele linie gezien veel meer korting krijgen”

  • De BPM gaat volgend jaar fors omhoog

Dacht je dat de BPM werd afgeschaft? Helaas, dit gaat voorlopig niet gebeuren, tenzij je een auto koopt die niet op benzine of diesel rijdt.

In Januari 2018 gaat de BPM weer fors omhoog, het is daarom slim om voor het eind van het jaar nog een auto uit Duitsland te laten importeren. Het kan enkele duizenden euro’s goedkoper zijn om in December 2017 een auto te kopen, vergeleken met Januari 2018.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

  • Je kunt in Duitsland voor minder geld een veel nieuwere auto kopen

Veel Nederlanders kiezen ervoor om in Duitsland een auto te kopen omdat je simpelweg veel meer auto voor hetzelfde geld krijgt. Duitse auto’s zijn vaak vollediger uitgerust dan Nederlandse auto’s. Daarnaast hebben Duitsers vaak meerdere auto’s in bezit, waardoor de gemiddelde kilometerstand van een occasion een stuk lager ligt.