Achteruitrijcameras voor verschillende toepassingen

Een achteruitrijcamera is een grote meerwaarde voor je veiligheid achter het stuur wanneer je je met de wagen op de openbare weg begeeft. Ze geven een veel beter zicht op wat er rond of achter het voertuig gebeurt en elimineren de dode hoeken. Ook zijn ze een geapprecieerde hulp bij het achteruit rijden, achteruit inparkeren en bij invoegen. Dat is zo bij personenwagens, maar eens zoveel bij grotere voertuigen of wagens met een trailer of aanhanger. Voor deze voertuigen zijn ze essentieel om zich veilig in het verkeer te begeven. Achteruit rijden, achteruit parkeren, invoegen en inhalen zijn absoluut geen makkelijke opgave wanneer je in grote voertuigen rijdt of een trailer of aanhangwagen achter je voertuig hebt. Met een achteruitrijcamera worden die handelingen makkelijker gemaakt.

Er zijn een heel aantal voertuigen waarvoor de achteruitrijcamera systemen compatibel zijn. Zeker de verschillende camera systemen maken de achteruitrijcameras geschikt voor elk type voertuig. Dit zijn enkele aangepaste camerasystemen:

Draadloze achteruitrijcamera

Met een draadloze achteruitrijcamera is het veel makkelijker om het systeem te installeren in een wagen met een caravan of trailer. Door het draadloos systeem kan de camera los op de achterkant van de caravan of trailer gemonteerd worden. Het lcd-scherm in de wagen is met bluetooth verbonden met de camera. Zo toont het wat de camera filmt zonder dat er een bedrading nodig is.

Professionele voertuigen

Voertuigen zoals bakwagens, vrachtwagens, landbouwvoertuigen of machines voor grondverzet zijn allemaal professionele voertuigen. Deze voertuigen moeten in verschillende omstandigheden werken en de achteruitrijcamera moet steeds optimaal werken, de eisen voor de camera liggen dus nog hoger. Daarom zijn er verschillende camera’s die aan deze hoge standaarden voldoen: ze zijn volledig waterdicht, worden bij koud weer automatisch verwarmd, hebben een sterk nachtzicht en zijn geschikt voor mechanische vibraties tot wel 10G. Zo blijven deze achteruitrijcamera’s een perfect zicht geven in eender welke omstandigheden.