Beveiliging van verhuisbussen

Als je een verhuisbedrijf hebt dan zijn je bussen van levensbelang om je bedrijf te kunnen voortzetten. Maar helaas hebben criminelen het vaak gemunt op bussen. Je slaapt als ondernemer dus een stuk rustiger als je weet dat je er alles aan hebt gedaan om je verhuisbussen met degelijke sloten te beveiligen. In dit artikel gaan we bespreken welke sloten je daarvoor kunt gebruiken.

Versnellingsbaksloten

Een versnellingsbakslot is één van de belangrijkste sloten als het om bus beveiliging gaat. Met een versnellingsbakslot zorgt namelijk voor een vergrendeling tussen de versnellingspook en de versnellingsbak.

Door de vergrendeling is het niet meer mogelijk om met de versnellingspook te schakelen. Je zet criminelen dus buitenspel als ze je bus zijn binnengedrongen en ze erachter komen dat schakelen niet mogelijk is.

Een versnellingsbakslot wordt netjes achter het dashboard van je bus weggewerkt. Bij de montage wordt het slot uitvoerig getest en wanneer de monteur er zeker van is dat het slot goed functioneert, breekt hij de bouten af zodat de demontage in principe niet meer mogelijk is.

Een groot voordeel van versnellingsbaksloten is dat je de sleutel alleen uit het slot kunt halen als het slot op slot zit. Dus met andere woorden, de techniek is hetzelfde als dat van een fietsslot. Ideaal. Want wanneer je de sleutel in je handen hebt weet je dus dat het versnellingsbakslot op slot is.

Motorkapsloten

Een professioneel motorkapslot is een goede aanvulling op een versnellingsbakslot. Criminelen gaan vandaag de dag namelijk erg ver en wanneer ze niet je bus kunnen stelen, kunnen ze ervoor kiezen om de waardevolle onderdelen te stelen. En die waardevolle onderdelen, zoals bijvoorbeeld de accu, bevinden zich onder de motorkap van je bus.

Helaas voorzien de fabrikanten van bestelbussen de motorkappen van een relatief eenvoudig open te breken slot. Extra beveiliging is dus nodig. En dat kun je realiseren met behulp van een motorkapslot. Wanneer criminelen het standaardslot hebben opengebroken krijgen ze de motorkap een klein stukje open en zal het motorkapslot het verder open van de motorkap voorkomen.

Vraag om 1 sleutel voor het versnellingsbakslot en het motorkapslot

Wanneer je een motorkapslot laat installeren is het aan te raden om bij de monteur aan te geven dat je een sleutel wilt die je zowel op het versnellingsbakslot als op het motorkapslot kunt toepassen. Het is namelijk zo dat wanneer je aparte sleutels krijgt het kan voorkomen dat je vergeet om de sleutel voor het motorkapslot mee te nemen.

En dat is zeer ongewenst als je tijdens de rit pech hebt. Je kunt de motorkap dan immers niet meer openen. Om het versnellingsbakslot van slot te halen heb je een sleutel nodig. Dus je kunt niet vertrekken zonder het slot van slot te halen.

Als het motorkapslot en het versnellingsbakslot met dezelfde sleutel geopend kunnen worden weet je dus dat je nooit zonder sleutel de weg op gaat.

Sloten voor de laadruimte

Als eigenaar van een verhuisbedrijf weet je als geen ander dat er waardevolle spullen in bestelbussen vervoerd worden. En je klanten kunnen soms nalatig zijn en ‘s nachts waardevolle spullen in de laadruimte laten staan. Criminelen kunnen dan hun kans grijpen, met alle gevolgen van dien.

Het beveiligen van de laadruimte met een goed slot is daarom zeker aan te raden. Een slot voor de laadruimte kun je vanuit de bestuurderscabine ontgrendelen. Ook voor dit slot geldt dat je de sleutel alleen uit het slot kunt halen als het slot op slot zit.

Laat je verhuisbussen door een specialist beveiligen

Op het gebied van busbeveiliging zijn er diverse merken sloten. Helaas is alleen niet ieder merk van goede kwaliteit. Wil je er dus zeker van zijn dat je verhuisbussen door een partij worden beveiligd die sloten van goede kwaliteit gebruikt? Laat je bussen dan door een Bearlock specialist beveiligen. Bearlock sloten zijn van dermate hoge kwaliteit dat zelfs verzekeraars dit merk aanbevelen. Dat zegt voldoende als je het ons vraagt!

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.