Dit zijn de voordelen van private lease

Is je huidige auto nodig aan vervanging toe, maar wil je niet duizenden euro’s in één keer op tafel leggen? Wat dacht je van private lease? Deze methode van leasen is erg populair. En dat is niet voor niets. Er zitten namelijk veel voordelen aan. In dit artikel kom je alles te weten over private lease en de voordelen ervan.

Wat is private lease?

Private lease is het leasen van een auto voor privégebruik. Het houdt in dat je maandelijks een vast bedrag moet betalen, in plaats van in één keer het hele bedrag over te maken. Je kunt zowel nieuwe als tweedehandsauto’s leasen. Waar eerst vooral de wat jongere doelgroepen gebruikt maakten van de mogelijkheid om een auto voor privégebruik te leasen, wordt deze vorm van betaling de laatste tijd ook steeds vaker gebruikt door de wat oudere doelgroepen.

Voordelen van private lease

Een maandelijks bedrag

Eén van de grote voordelen van het leasen van een auto, is dat je geen startkapitaal nodig hebt. Zodra je voldoende inkomen hebt en elke maand het vaste bedrag kunt betalen, kun je de auto aanschaffen. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om een nieuwe auto te kopen, in plaats van een tweedehandse. Het voordeel van een nieuwe auto is dat deze niet snel naar de garage hoeft voor een aircocheck of keuring, bijvoorbeeld.

Het is eenvoudig

Het leasen van een auto is eenvoudig te regelen. Veel makkelijker dan wanneer je zelf een auto moet kopen of inruilen. Dit is namelijk heel veel werk. Bovendien hoef je niet voor elk krasje de verzekering te bellen, aangezien het onderhoud bij de leaseprijs zit inbegrepen. Je hoeft er alleen maar mee naar de garage te gaan en alles wordt voor je geregeld. Makkelijker kan niet.

Het is soms de voordeligste manier van financieren

Je kunt een auto op verschillende manieren financieren. De meest goedkope manier is door deze van je spaargeld te betalen, en dan het hele bedrag tegelijk. Dit is echter niet voor iedereen mogelijk, aangezien auto’s duizenden euro’s kosten. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden. Je kunt informeren bij de bank of je een bepaald bedrag kunt lenen. Zo kun je het hele bedrag in één keer betalen, maar er zit natuurlijk altijd rente op een lening. Daarom moet je altijd kijken of leasen niet voordeliger is. Soms zijn er ook leuke aanbiedingen, die het bedrag omlaag halen.

Advertorial

Houd er rekening mee dat geld lenen geld kost.