Elektrische auto kopen? Pluk de nu de voordelen en verkoop uw oude auto

Elektrische auto’s en hybride auto’s winnen jaarlijks groot terrein binnen de Europese (en dus Nederlandse) markt. “Stekkeren” wordt steeds normaler. Niet alleen levert dit een wint op voor het milieu; ook uw portemonnee vaart er wel bij indien u overgaat tot het kopen van een elektrische auto. De aanschaf van een elektrische auto wordt d.m.v. diverse maatregelen door de overheid beloond.

Tot 2017 geen BPM betaling aankoop Elektrische auto

Diegenen die een nieuwe elektrische auto kopen betalen tot 2017 géén BPM over de aanschaf van hun nieuwe auto. BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Dit bespaart de koper al snel duizenden euro’s. Lees meer informatie hierover op de website van de Belastingdienst.

  • Ook profiteren eigenaren van elektrische auto’s – tot het einde van 2015 – van de motorrijtuigenbelasting regeling: deze houdt in dat men geen MRB betaalt indien de auto minder CO-2 uitstoot oplevert dan 50 gram per kilometer. Bij de meeste elektrische auto’s is dit het geval en is men hiermee vrijgesteld van MRB (t/m) 2015.
  • Daarnaast kan de nieuwe eigenaar op lokaalgebied informeren naar subsidies op het gebied van oplaadpunten en een bijdrage in de aanschaf van de elektrische auto. Informeer binnen uw gemeente naar de mogelijkheden.

Wat doen we met de oude auto?

Omruilen ligt niet altijd voor de hand indien men een elektrische auto koopt. Het kan zijn dat de dealer waar u de elektrische auto koopt, geen oude “benzine wagens” meer inkoopt. U kunt zich daarom richten tot een van de vele landelijke auto inkoop punten. De meeste autohandelaren zijn vooralsnog geïnteresseerd in oudere auto’s; dit ten behoeve van exportdoeleinden bijvoorbeeld, of het inkopen van bedrijfsauto’s. Het zal u nog verbazen wat uw oude auto kan opleveren.

Auto leasen

Snel en voordeling in een nieuwe leaseauto met LeasecarXchange!. LCX maakt het leasen van een auto nu gemakkelijker dan ooit.  Voor overname van een leaseauto, financial lease, operational lease, shortlease of prive lease moet u bij LeasecarXchange zijn.