Het berekenen van de autowaarde

U wilt graag weten hoeveel uw auto waard is, hoe komt u daar achter? Inderdaad u gaat online zoeken wie u kan helpen en dan ontdekt u het! U kunt snel een antwoord krijgen op de vraag wat is mijn auto waard en dan kunt u eventueel uw auto meteen verkopen. Misschien is de auto rijp voor de sloop en wilt u uw je sloopauto meteen verkopen.

RDW check

Wanneer u een voertuig op uw naam heeft geregistreerd, dan staan de gegevens in het kentekenregister van de RDW. U kunt hierbij actuele en historische persoonsgegevens en voertuig gegevens vinden tot negen jaar terug. Het kan zijn dat u graag de gegevens in wilt zien en dat u daarom voor de RDW check kiest. Het zou kunnen zijn dat uw verzekering vraagt om de gegevens, zodat de kentekens die op uw naam staan stop gezet kunnen worden, maar het kan ook zijn dat u een vrijwaringsbewijs kwijt bent. Online de RDW check doen is een fluitje van een cent. U voert namelijk uw kentekengegevens in en dan worden de gegevens opgevraagd.

Kenteken natrekken

Een kenteken natrekken geeft u veel informatie over de auto. Aan de hand van het kenteken kunt u namelijk veel gegevens aantreffen over de betreffende auto. De gegevens kunnen meestal online bekeken worden. Aan de hand van deze gegevens kan de waarde van de auto beter berekend worden. Het scheelt namelijk of dat een auto wel of geen airco geeft en voorzien is van andere luxe of dat het een ‘standaard/minder luxe’ uitvoering is.

Schadeverleden

Voordat u een nieuwe auto gaat kopen, kunt u het schadeverleden opvragen. Bij de RDW kunt u de gegevens tot negen jaar terug opvragen. Hierdoor weet u precies wat er met de auto is gebeurd. Misschien ziet de auto er op het eerste oog goed uit, maar heeft de auto in het verleden wat schade gehad. U kunt inzicht in krijgen en dan bekijken of dat het de waarde van de auto kan beïnvloeden. De autowaarde wordt namelijk berekend aan de hand van hoe de auto er uit ziet, maar ook wat de auto echt waard is. Als de auto tig keer schade heeft gehad, dat is de auto minder waard. Dit klinkt logisch, maar het is altijd raadzaam om het schadeverleden op te vragen. Het is niet bij iedere autogarage bekend wat het verleden is van de auto.

Wat is mijn auto waard?

Wilt u weten wat de auto waard is? Dan kunt u de dagwaarde van een voertuig opvragen. Maar u kunt ook een autocheck laten doen en door een professional uw auto laten keuren en dan bekijken wat diegene over uw auto zegt. Wat zou er voor betaald worden? Wat zou de inruilwaarde zijn? Uw vraag over hoeveel een auto waard is, kan dan snel beantwoord worden! Wilt u direct een bod ontvangen? Bezoek dan onze auto inkoop informatie pagina