Het reizen met een taxi

Vast herkenbaar: u spreekt met een taxichauffeur van te voren een prijs af, maar naderhand moet u toch aanzienlijk meer betalen. Veel mensen vinden het daarom niet fijn om met een taxi te reizen, wat begrijpelijk is. Om het reizen met een taxi gemakkelijker te maken, zullen wij u adviezen geven wat u kunt doen om het te verbeteren. Wij hopen u voldoende te infomeren, zodat de taxirit een stuk beter zal verlopen.

Maak duidelijke afspraken

Voordat u een taxi betreedt, moet u zeker stellen wat de ritprijs zal kosten. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om vooraf te betalen en bij het bereiken van de bestemming de auto te verlaten. Op deze manier zult u niet achteraf nog een flink bedrag moeten betalen, wat vooraf niet was afgesproken.

Geregistreerde bedrijven

Bent u wel eens op zoek geweest naar een taxi in de buurt van uitgaansgelegenheden? Dan zult u vast wel zijn aangesproken door personen die een taxidienst aanbieden, maar helemaal geen officiële taxi zijn. Dit zijn de algemeen bekende ‘snorders’. Zij bieden hun privé auto aan voor taxiritjes, maar soms zijn deze personen helemaal niet uit om u veilig op uw gewenste bestemming te brengen. Daarom raden wij u aan om officiële taxi’s, bij officiële taxistandplaatsen te nemen zodat u zeker weet dat het te vertrouwen is.

Taxi voor vakantie nodig?

Heeft u een taxi van Schiphol naar Utrecht nodig? Zorg ervoor dat u van te voren duidelijk weet welke aanbieders en prijzen er allemaal beschikbaar zijn. In sommige gevallen betaald u liever een tientje meer dan dat de chauffeur te laat is of de communicatie zeer slecht. Wanneer u op vakantie gaat kunt u sowieso afspreken dat dezelfde taxi u ook weer opgehaald van de luchthaven. In de meeste gevallen zal dan de prijs wat lager liggen, omdat u vertrouwen heeft in de organisatie.

Let op de visumplicht

In de meeste gevallen komen taxi’s op tijd aan bij klanten. Dit zorgt ervoor dat u met minder stress op het vliegveld aankomt. Zeker in vergelijking met het openbaar vervoer levert de taxi veel tijdswinst op. Hierdoor krijgt u extra tijd om uw bagage en reisdocumenten te controleren. Waar u ook heen gaat: u moet sowieso het Nederlandse paspoort bij u hebben. Controleer voor vertrek de verloopdatum van uw paspoort. Als het land waar u heen gaat ook een visumplicht heeft, heeft u ook een visum nodig om het land binnen te komen.
Voor vrijwel alle landen buiten de EU heeft u een visum nodig. Denk aan de Verenigde Staten, Canada maar ook Sri Lanka en Cambodja. Voor een aantal landen kunt u het visum online aanvragen. Dat scheelt weer een bezoek aan de ambassade. Op https://www.evisumservice.nl kunt u deze visums aanvragen. In de wintermaanden is met name Canada een bestemming die aan te raden is. Heeft u geen creditcard en heeft u toch een visum nodig? Via https://www.evisumservice.nl/ kunt u alsnog Visa voor onder andere Canada en de USA kopen.