Interesse in een dashcam?

Het filmen vanuit de auto met een speciale dashcam, of dashboard camera, zie je steeds vaker. Dit soort camera’s worden dus steeds populairder. Naast het vermakelijke aspect is het grote voordeel van deze camera dat het allerlei verkeerssituaties op de weg registreert. Zo kan deze camera dikwijls fungeren als een ‘getuige’. Er is een groot verschil in camera’s dus laat je vooraf goed informeren.

 

Waarom een dashcam ?

De aanschaf van een dergelijke dashcam brengt dus verschillende voordelen met zich mee, zoals:

·      Het registreert direct een ongeval of slecht rijgedrag op de weg

·      Je kunt de aansprakelijk aantonen, ook aan je verzekeringsmaatschappij

·      Wegmisbruikers kunnen direct worden aangepakt

·      Een dashboard camera kun je ook voor je bedrijf gebruiken

·       

Optreden als getuige

Vaak weet je bij een aanrijding niet direct wie er uiteindelijk schuldig is en moet opdraaien voor de kosten. Het beeldmateriaal dat is opgenomen kan dan dienen als getuige. Alles staat op een MicroSD-kaart en kan direct geraadpleegd worden. Er zijn verschillende soorten dashcams in omloop. Zo kun je kiezen voor het opnemen van alleen beeld of juist voor beeld met geluid. Ook kun je kiezen voor een camera die ’s nachts kan opnemen of eentje die de snelheid kan meten van een auto. Het hangt af van je wensen.

Een dashcam kun je vastzetten op het dashboard of op het raam. Opladen kan heel eenvoudig via de sigarettenaansteker of met een speciaal ingebouwde accu. Als je auto start, gaat de autodashboard camera automatisch aan.

De camera zet je vast op het dashboard of op het raam. Vervolgens doe je de lader in de accu. Dat is meestal de sigarettenaansteker maar je kunt ook een speciale accu laten inbouwen. Zodra je de motor start, gaat je camera aan.

 

Een dashcam online aanschaffen

Heb je interesse om een dashcam aan te schaffen? Dan kun je bij 123carcam.nl heel goed terecht. Zij zijn specialist in de verkoop van dashcams en kunnen jou zeer goed helpen bij het maken van de juiste keuze. Dan heb je een camera die aan alle kwaliteitseisen voldoet en die de veiligheid van jou en deelnemers in het verkeer optimaal garandeert.