Je auto als aanvullend pensioen

Het klinkt misschien raar, maar het kan je redding worden na je 67e. Veel Nederlanders krijgen te maken met een pensioengat. Wat inhoudt dat er minder pensioen wordt uitgekeerd dan waar je op gerekend had of wat je had verwacht om comfortabel van te leven. Om dat op te vullen is het verstandig optijd je zaken op orde te hebben en te kijken naar manieren om een gat te voorkomen. 1 van die manier is slim investeren en dat kan ook met autos zo meldt de website http://www.pensioenvergelijken.net.

Een auto om je pensioen mee aan te vullen

Denk er maar eens over na, wat levert meer op naar mate het ouder wordt. kunst, antiek, goud en edelmetalen, maar ook goed onderhouden en nog steeds functionerende autos. Autos die je nu voor een prima prijs kan kopen en over tientallen jaren met forse winst kunt verkopen. En dat hoeft niet eens een oldtimer te zijn, want de oldtimers van later zijn de oudere autos van nu. Voorwaarde is wel dat je een veilige plek hebt om de auto te laten staan en wat handig bent in het onderhoud.

Waar moet je op letten

Een veel gebruikte manier om pensioen aan te vullen is iets van grote waarden verkopen als je met pensioen gaat. Zo kunt je deze waarde gebruiken om van te leven. Voor veel mensen is dat een huis, kunst of aandelen. Maar waarom zou dat niet iets leuks kunnen zijn waar je ook nog plezier van hebt. Als je namelijk nog een fors aantal jaren hebt tot je pensioen, kun je nu investeren in een leuke, goed onderhouden auto, waarvan de waarde naar verwachting zal stijgen. Hier moet je op letten.

  • Doe grondig onderzoek naar autos die minimaal onderhoud nodig hebben.
  • Kies een type auto waar er nu niet teveel van rondrijden, maar die reeds veel verzamelfans hebben. Zo zijn er fanclubs voor allerlei type autos, deze fans kunnen later veel geld over hebben voor een goed onderhouden en functionerende auto van hun smaak.
  • Zoek uit welke oldtimers nu populair zijn en bedenk je welke dat over 20 jaar zullen zijn, zo weet je waar je moet zoeken.
  • Koop niet te snel en besef je dat er veel meer aanbod is dan kopers zoals jij. Maak een weloverwogen beslissing.
  • Zorg ervoor dat je een plek hebt om de auto veilig en droog te parkeren, denk aan een garagebox of garage aan huis.
  • Verzeker de auto goed, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij diefstal of ongelukjes. 

En ben je dan eindelijk zover om afstand te doen van je auto, zorg er dan voor dat deze in top conditie is, zodat je de maximale prijs kunt krijgen en je geld aan de dingen kan besteden die jij graag doet of koopt.