Kies voor Michelin als je op wintersport gaat!

Iedereen heeft wel een keer gehoord van het bandenmerk Michelin, maar waarom is dit merk zo bekend en maakt het de naam waar? Het bedrijf begon in 1889 en maakte voor het eerst naam met de eerste verwisselbare fietsband. In de jaren daarna kwamen ze met rubberen banden voor koetsen, auto’s, een comfort band voor vrachtwagens en nog veel meer innovatieve producten.

Michelin is ook wel bekend door de mascotte ‘Bibendum’ oftewel het Michelinmannetje. Meer over Bibendum en Michelin kan je ook bewonderen in het museum gevestigd in Clermont-Ferrand, Frankrijk.

 

Het merk staat voor onverwoestbare banden van hoge kwaliteit. Met 128 jaar ervaring op het gebied van rubberen producten weet je zeker dat je nieuwe banden voor veel rijplezier en veiligheid staan.

De komende tijd zullen veel mensen richting de sneeuw trekken met de auto. Naast een goede voorbereiding voor jezelf (skibril, zonnebrandcrème, goede handschoenen) heeft je auto ook de nodige aanpassingen nodig. 

Laat je auto checken voordat je gaat rijden. Doe dit niet de dag van tevoren maar een paar weken. Mocht er iets mis zijn dan heb je nog tijd genoeg om dit te laten repareren, en dat scheelt weer stress! Geef door aan je garage dat je op wintersport gaat en hoeveel je denkt mee te nemen. Ze kunnen de bandenspanning dan voor je aanpassen, zodat je niet met een plofband aan de zijkant van de weg komt te staan.

Zoek van tevoren op of je voor het gebied waar je heen gaat sneeuwkettingen nodig hebt. Let op, soms zijn sneeuwkettingen verplicht en je riskeert een boete als je ze niet bezit! Probeer voordat je op skivakantie gaat minstens drie keer om je sneeuwkettingen om je banden te bevestigen. Veel mensen kopen de kettingen maar oefenen niet met bevestigen. Dan sta je toch mooi voor schut voor de ingang van je skiresort!

Misschien wel het belangrijkste om je trip ontspannen te maken voor de bestuurder van de auto; kies voor goede banden! Een set goede winterbanden zorgt ervoor dat je veilig en stabiel kunt rijden in koudere temperaturen. Michelin heeft twee unieke winterbanden die perfect zijn voor winterweer, dit zijn de Michelin Alpin a4 en de Michelin Alpin 5.

Autobanden zijn een investering maar de Alpin a4 betaalt zich zo uit. De band scoort al jaren de top drie bij de bandentests van ANWB en Autoweek en is met name geschikt voor kleinere auto’s en familieauto’s. Deze twee autoriteiten op het gebied van banden bevestigden dat de Michelin a4 slijtvast, veilig en duurzaam is.

Daarnaast is de band zowel op sneeuw als op een droge weg een te gebruiken. Dit betekent dat de winterband perfect geschikt is voor alle soorten weer die je kan verwachten tijdens de weg naar wintersport.

Een andere band die we je aan kunnen raden is de Michelin Alpin 5. Deze winterband is ontwerpen voor compacte auto’s, bestelauto’s en middenklassers. Er zijn verbeteringen aangebracht in het profiel van de band waardoor de tractie op sneeuw is afgenomen en de kans op aquaplaning kleiner is dan voorheen. Alpin 5 banden blinken uit in hun lange levensduur, korte remweg en de performance op wel nat wegdek als in de sneeuw.

Kies voor een veilige rit naar wintersport voor banden van Michelin en vergeet niet om van tevoren met je sneeuwkettingen te oefenen!