Laadkabel

U kunt zich natuurlijk afvragen welke soort laadkabels er zijn en welke soorten. Misschien weet u nog niet welke soort u nog heeft. Het is in ieder geval wel zo dat elke elektrische auto een laadkabel nodig heeft en bij de laadkabelshop ben je aan het goede adres.

Soorten

Er zijn veel soorten laadkabels zo heb je type 1 female stekker aan de auto zijde en type 2 male stekker aan de laadpunt zijde. En type 2 male stekker aan de laadpunt zijde en type 2 female aan de auto zijde. Thuislaad kabels zijn heel erg handig je kunt hiermee thuis heel gemakkelijk uw auto kunt opladen met het normale stopcontact. Verloopkabels kunnen heel handig zijn als u van een type 1 naar type 2 wilt gaan om uw auto op te kunnen laden want 95% vaan alle oplaad punten in Europa zijn type 2 dus vandaar dat alle laadkabels worden verkocht met type 2 stekker aan de laadpunt zijde. Ook is er verschil in kleur, lengtes en amparages. het kan zijn dat u kabel te kort is en u dus niet bij uw auto kan komen maar met de verschillende maten kabels heeft u hier geen last meer van. De laadkabelshop heeft maten van 2 meter tot 10 meter maar ook maken ze kabels op maat. Als accessoires zijn er de laadkabel tas om uw laadkabel netjes te houden en als gemak om het makkelijk mee te nemen. Ook hebben ze laadkabel houders om uw laadkabel gemakkelijk op de hangen/ bergen.

Type laadkabels voor auto’s

Misschien dat u zich afvraagt welke kabels en accessoires er bij uw auto passen/ horen. Op de laadkabelshop kunt u in een tabel zien welke laadkabel bij welke auto hoort. Door op de juiste auto merk te klikken komt u bij een overzicht waarbij u kunt zien welke laadkabels en accessoires er allemaal geschikt zijn voor uw auto.

Voordelig onderhoud voor uw (elektrische)auto

Bent u die hoge rekeningen voor reparaties, onderhoud en apk bij de merkdealer ook zo zat? Neem dan eens bezoekje bij Philip+ DHZ in Schiedam (nabij Rotterdam). Autobedrijf Philip+ is een zogenoemde doe-het-zelf-garage, waarbij je de mogelijkheid hebt om tegen een voordelig bedrag gebruik kunt maken van een van de aanwezige bruggen en verschillende gereedschappen. U reserveert heel gemakkelijk een hefbrug via de website van Philip+ al vanaf € 10 per uur.

Zelf doen (te) lastig?

Het kan zo zijn dat bepaalde reparaties, zoals een lekke uitlaat of kapotte v-snaar voor u te hoog grepen zijn. Niet getreurd, want onze experts helpen u graag. Ook zijn onze medewerkers vakbekwaam in het keuren van auto’s. De Algemene Periodieke Keuring (apk) is verplicht voor iedere auto in Europa en is in het leven geroepen ter bevordering van de verkeersveiligheid. Is de auto niet apk gekeurd? Dan riskeert u een boete van € 130. De prijs van een apk keuring verschilt per brandstof uitvoering. Zo betaal je voor benzine auto’s € 19 en voor dieselauto’s, vanwege een verplichte roetmeting, € 39. Nóg voordeliger uit zijn? Doe dan de apk in combinatie met een kleine of grote beurt. Op deze manier ontvangt u de apk keuring helemaal gratis. Woonachtig in de omgeving van Rotterdam? Twijfel dan niet en kom langs bij doe-het-zelf-garage Philip+.