Parkeerplaats afbakenen

Parkeer-ergernissen kunnen hoog oplopen. Wanneer er telkens maar weer een auto half bij u in de berm geparkeerd wordt, dan kunt u hier iets tegen doen. Er bestaan natuurlijk tal van mogelijkheden, zoals duidelijke afscheidingen maken, maar hebt u geen zin in het spenderen van geld hierin, dan kunt u overwegen een aantal schrikblokken te kopen.

Plaatsing schrikblok

Schrikblokken zijn stevige, robuuste betonnen blokken, met een half omhoogstaande rand. Het verschil tussen schrikblokken en varkensruggen (de halfronde betonnenstrips die te plaatsen zijn in de weg) is dat schrikblokken wat kleiner van stuk zijn. Overweegt u schrik- (of berm-) blokken te plaatsen, plaats deze dan op zo’n wijze dat de blokken zichtbaar zijn voor de automobilist. Want het wil nog wel eens voorkomen dat door begroeiing de blokken niet zichtbaar zijn, en voor lelijke schade’s kan zorgen aan auto’s.

Eigen rechter spelen?

Wat niet de bedoeling is, is dat u zelf bepaalt waar u schrikblokken plaatst in de openbare ruimte. Is nemen van ruime bochten op bepaalde plaatsen u een doorn in het oog? U mag hier niet zomaar zelf schrikblokken plaatsen, maar neem hiervoor contact op met de betreffende gemeente en zorg dat de gemeente maatregelen neemt voor de verkeersveiligheid.

Schrikblokken online bestellen

Op de website Schrikblokken.nl kunt u rechtstreeks bij de leverancier schrikblokken bestellen; handig, zo hoeft u geen loodzware betonnen blokken te versjouwen en vervoeren. Bestellingen worden altijd uit eigen voorraad geleverd.