Tips voor het aanschaffen van een tweedehands auto

Het aanschaffen van een tweedehands auto kan veel kopzorgen en risico met zich meebrengen, want je weet nooit van tevoren hoe de aankoop zal uitpakken. Toch kan je de risico’s minimaliseren door onze tips ten harte te nemen, want een goede voorbereiding is het halve werk.

Soort auto

Ga ten eerste na wat voor soort auto je wilt aanschaffen en waarvoor je het gaat gebruiken. Een sportieve auto is leuk voor op de snelweg, maar minder praktisch voor het boodschappen doen. Een SUV is veilig en handig als gezinsauto, maar vind in de stad maar is een parkeerplek met zo’n monster.

Naast het uiterlijk van de auto, is het ook belangrijk om na te gaan wat je belangrijk vindt aan de opties van een auto. Als je veel lange afstanden aflegt, dan kan cruise control bijvoorbeeld een gunstige optie voor je zijn. Daarnaast is het dan ook voordeliger om een auto te nemen die op Diesel rijdt, hiervoor betaal je meer wegenbelasting, maar de brandstof zelf is goedkoper.

 

Staat van een auto

Zeker bij een tweedehands auto heb je geen zekerheid over de status van een auto, check daarom de belangrijkste aspecten. De kilometerstand zegt iets over de hoeveelheid van het gebruik van de auto, hoe meer kilometers, hoe groter de kans op gebreken. Daarnaast moet de distributieriem eens in de zoveel tijd worden vervangen. Dit is een behoorlijk dure ingreep. Over het algemeen wordt de distrubutieriem elke 50.000 km vervangen.

 

Proefrit

Het allerbelangrijkste is de proefrit, het is immers belangrijk dat je je prettig voelt in de auto en dat de auto ook aan de verwachtingen voldoet. Vergeet ook niet om de auto op diverse ondergronden te testen en om de opties te testen.

 

Onderhandelen

De dealer heeft een behoorlijke marge op auto’s zitten, probeer daarom het onderste uit de kan te halen. Mocht je bepaalde opties prefereren, dan kun je dat beter gelijk doen, bij de aanschaf kun je namelijk nog flink wat van de prijs af krijgen.

 

De aanschaf van een auto is duur en niet iedereen heeft het geld direct klaar liggen. Dan kan een lening uitkomst bieden, bereken wat voor jou de goedkoopste autolening is.

 

Let op: geld lenen kost geld. Dit artikel is een advertentie. Driveremotion is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel. Geld lenen bij de geldverstrekker uit dit artikel doet u geheel op eigen risico en verantwoording. Lees eerst de financiële bijsluiter voordat u geld leent.